Floarea Soarelui: Cum să obții 1.150 lei în plus per hectar cu o investiție de 245 lei

NATUR GRUP INTEGRAL în parteneriat direct cu Statiunea de Cercetare de la Caracal a realizat un studiu pentru a vedea eficacitatea produselor Daymsa la cultura de floarea soarelui. Atât lotul martor, cât și lotul cu tratamente Daymsa au avut aceleași tratamente de bază, singura diferență fiind aplicarea produselor Daymsa:

  • Tratament Semințe – Raiza Mix – 4 litri / tona de semințe, s-a folosit la tratarea seminței fiind un excelent biostimulator pentru înrădăcinare;
  • Tratament foliar T1 – erbicidare împreună cu 0,3 kg / ha Naturamin WSP (biostimulator antistres cu 80% aminoacizi liberi) și 1 ml/litru din bioadjuvantul Sprayfix pentru a spori eficacitatea erbicidului, aplicat în faza de 4-6 frunze;
  • Tratament foliar T2 – erbicidare împreună cu 0,3 kg / ha Naturamin WSP (biostimulator antistres cu 80% aminoacizi liberi) și 1 ml/litru din bioadjuvantul Sprayfix și 0,8 litri / ha Pleniflor – un extract solubil de alge marine bogat în Bor și Molibden, aplicat în faza de buton floral.

Rezultatele vorbesc de la sine:

 Costul tratamentelor cu produse Daymsa a fost de 246 lei per ha, însă aceste tratamente au adus un spor de producție de 650 kg de floarea soarelui (Productie de 3175 kg lot martor și Producție 3825 kg lot Daymsa). Mai mult decât atât, în laborator s-a observat și o diferență privind conținutul de ulei al semințelor recoltate din lotul tratat cu produse Daymsa. Valorificarea sporului de producție și de calitate ar însemna undeva la 1150 lei per hectar – un supliment bun pentru orice fermier.

Vrei să afli mai multe despre cultura de Floarea Soarelui? Vezi AICI