NATUR GRUP INTEGRAL
distribuitor Daymsa pentru România

Parteneriatul Natur Grup Integral și Daymsa a luat naștere în 2018 din dorința de a face cunoscută calitatea produselor Daymsa tuturor fermierilor din România.

Raiza Mix, Naturamin WSP, Sprayfix, Cytoplant 400, Naturamin Zn sunt doar câteva din produsele Daymsa de top care sunt acum prezente și fermierilor din România.

Cum a apărut Daymsa?

O poveste uimitoare cu un început promițător

În anii ’70 ai secolului XX, Grupul SAMCA din care face parte și Daymsa și-a exploatat minele de cărbune de lignit negru situate în Valea Ariño (Teruel – Spania) prin metode de exploatare de interior și la cer deschis.

În aceste mine au fost probleme când au ajuns la cărbunele pe care l-au denumit în mod disprețuitor „pulberi”: un cărbune negru, care păta foarte mult, care a devenit în mod neplăcut impregnat în piele și unghii, și care în mod surprinzător, nici măcar nu ardea!

Urmând tradițiile străvechi, fermierii din zonă au luat aceste „pulberi” nefericite din minele Ariño și le-au împrăștiat pe terenurile agricole din împrejmuiri. După un timp, culturile din Valea Ariño arătau impresionant, printre care și producții extraordinare de piersici Calanda, de o calitate deosebită.

Ulterior s-au început cercetările în domeniu sub îndrumarea geologului și cercetătorului Joaquín Lahoz care au și dat roade, întrucât a reușit să caracterizeze aceste „pulberi” ca aparținând unui nou mineral – „Leonardita”, cu proprietăți extraordinare și utilitate agronomică, deja definite ca atare de Dr. Leonard în 1929 în Statele Unite.

Daymsa, principalul producător european de Leonardite

Daymsa și-a început producția și operațiunile comerciale în 1979 cu o misiune foarte clară: exploatarea zăcămintelor recent descoperite de Leonardită pentru a produce amelioratori pentru sol.  În îndeplinirea misiunii sale, Daymsa a început producția de Leonardită în Spania învestind peste 20 de ani de muncă academică și pionierat, iar astăzi este principalul producător european de Leonardită, realizând o utilizare pe scară largă a acestui mineral în aplicațiile agricole din întrega lume.

Cheia activității Daymsa este cercetarea de noi produse și dezvoltarea acestora pentru a atinge un nivel ridicat de calitate. De asemenea, este esențial să se studieze aplicarea noilor produse prin încercări de teren strânse și precise într-o mare varietate de culturi.

Daymsa a dezvoltat produse extrem de inovatoare, precum unicul Naturamin®WSP, Cytoplant®400 sau Raiza®Mix care, atunci când sunt aplicate la momentul potrivit, permit o creștere semnificativă a producției și calității fructelor, a produselor horticole și a culturilor extinse.

În 2016, Daymsa a primit Sigla INOVATOR pentru companii, acordată de Ministerul Economiei și Competitivității din Spania. Acestă siglă recompensează munca de cercetare și caracterul inovator al companiei Daymsa într-un sector extrem de competitiv și în continuă evoluție.

O mare parte din produsele Daymsa sunt naturale și de origine vegetală sau uneori sunt fabricate din minerale naturale care nu sunt tratate chimic. Daymsa are numeroase certificări și acreditări care permit utilizarea produselor sale în agricultura organică, eliberate de cei mai prestigioși certificatori din întreaga lume, precum ECOCERT,  Ecolabel, CAAE, INTERECO, OMRI, Fibl și Control Union.

Astăzi Daymsa este prezentă

în peste 40 de țări

Astăzi, inovațiile și produsele dezvoltate de Daymsa sunt prezente în 40 de țări, ajungând și în fermele din România și Republica Moldova prin parteneriatul strâns cu NATUR GRUP INTEGRAL.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.