Fito-toxicitate în câmp? Iată cum poți salva cultura!

Se știe că agricultorul are o viață plină de provocări. Sunt situații care pot fi prevăzute, însă nu de puține ori apar și neprevăzutele. Într-o situație similară s-a aflat și fermierul din zona Lehliu, Județul Călărași la o parcelă de porumb în stadiul de 2-4 frunze. În timpul erbicidării cu Buctril, s-a defectat mașina de erbicidat iar soluția a curs minute bune într-un singur loc, rezultând ceea ce numea fermierul „o nenorocire”. Acea nenorocire era de fapt o fito-toxicitate la porumb cauzată de excesul de erbicid, fapt pentru care planta trecea printr-un stres cumplit.

Fito-toxicitate la porumb după erbicidare.

 A fost și momentul când fermierul a cerut ajutorul nostru. Ceea ce i-am recomandat nu era nici un secret. Porumbul afectat trecea clar printr-o perioadă de stres puternică, iar tocmai de aceea Naturamin WSP cu 80% Aminoacizi Liberi a cel care a făcut cultura să se recupereze. Datorită conținutului ridicat de Prolină și Serină, fiind principalii aminoacizi responsabili cu recuperarea plantei în condiții de stres major, porumbul a fost capabil ca în doar 6 zile, să se regenereze și să-și continue stadiul de dezvoltare normal, fără stagnări.

Naturamin®WSP este un promotor de creștere într-un format de microgranule solubile de înaltă puritate și cu o concentrație crescută de aminoacizi liberi, 80%.

Naturamin®WSP este recomandat pentru stimularea activității culturilor în perioadele de cerere crescută de energie. Naturamin®WSP este indicat mai ales pentru evitarea și depășirea proceselor de stres de orice natură: fizică (frig, îngheț, ploi, căldură etc.), chimică (carențe, fito-toxicitate etc.), fiziologică (stres hidric) sau biologică (mane), precum și pentru creșterea producției. Se vor obține plante mai sănătoase, mai eficiente și mai bine adaptate la condițiile de cultivare. În acest sens este indicat și pentru îmbunătățirea proceselor de acumulare a rezervelor și îmbunătățirea calității organoleptice și a producției recoltelor.

Naturamin®WSP  conține 80% aminoacizi liberi, din care Prolina 11,58% w/w și Serina 9,9% w/w. Prolina și Serina sunt principalii amioacizi care au efecte benefice asupra pantei în situațiile când aceasta are cel mai mult nevoie: fie că este vorba de secetă, fie că sunt situații punctuale de fitotoxicitate, de stres cauzat de boli, sau stres chiar umezeală excesivă.

Vrei să afli mai multe despre cultura de Porumb? Vezi AICI

Vrei să afli mai multe despre Naturamin WSP? Vezi AICI