Produsul care salvează un an agricol

Un singur produs poate salva un an întreg de muncă în agricultură. Este purul adevăr, povestit de fermierii din România, care au trecut printr-un 2020 plin de provocări teribile. Culturile au fost ajutate de un produs-minune să treacă peste toate obstacolele.

2020 a avut de toate pentru fermieri: secetă, arșiță, oscilații de temperaturi zi-noapte, diferențe de temperaturi de la o zi la alta, grindină. Cei ce au folosit Naturamin WSP de la Daymsa la legume au fost inspirați. Ce este Naturamin WSP? Un fertilizant cu 80% aminoacizi liberi, foarte bine primit de plante.

”L-am folosit la tomate. Este un produs care ajută foarte mult și la stimularea dezvoltării plantei, dar și în condiții de stres, de salinitate excesivă sau de fitotoxicitate sau de tot felul de intemperii. Adică ajută planta să repornească mai ușor în vegetație sau să treacă mai ușor peste stări de șoc”, a declarat Ionuț Victor Radu, din Obârșia, județul Olt.

Fermierul a aplicat Naturamin WSP și la castraveți și ardei. La fel de bine s-a comportat acest produs și la culturile de pepeni. Ne-a povestit Aurelian Cioară, care a folosit Naturamin WSP pentru a apăra plantele de îngheț: ”Primul efect pe care l-am observat a fost la transplantare. Am transplantat foarte devreme în spațiu protejat. În condiții normale, nu rezistau la îngheț, așa că am administrat radicular Naturamin WSP. Nu am avut nicio pierdere la plantă”.

Andrei Boitoș, din județul Ialomița, a confirmat efectele pozitive ale produsului de la Daymsa. S-a confruntat și el cu variații de temperaturi și de precipitații. ”Aceste lucruri au dus cultura către un atac masiv de boli. Cultura a intrat în stres, producția a fost înjumătățită și întârziată. Puteam să nu producem nici măcar jumătate din ce produceam în mod normal, dacă nu aveam Naturamin. A ajutat-o să iasă din stres. Mi-a părut rău că nu am avut toată cultura tratată cu Naturamin. Consider că mi-a salvat afacerea”, a spus Boitoș.