Porumb: Cum să obții 971 lei în plus per hectar cu o investiție de 287 lei

NATUR GRUP INTEGRAL în parteneriat direct cu Stațiunea de Cercetare de la Caracal a realizat un studiu pentru a vedea eficacitatea produselor Daymsa la cultura de porumb. Atât lotul martor, cât și lotul cu tratamente Daymsa au avut aceleași tratamente de bază, singura diferență fiind aplicarea produselor Daymsa:

  • Tratament Semințe – Raiza Mix – 2 litri / tona de semințe, s-a folosit la tratarea seminței fiind un excelent biostimulator pentru înrădăcinare;
  • Tratament foliar T1 – erbicidare împreună cu 0,35 kg / ha Naturamin WSP (biostimulator antistres cu 80% aminoacizi liberi) și 1 ml/litru din bioadjuvantul Sprayfix pentru a spori eficacitatea erbicidului, aplicat în faza de 4-6 frunze;
  • Tratament foliar T2 – 4 litri / ha Naturamin Zn (biostimulator antistres cu 14% Aminoacizi Liberi și 5% Zinc) și 1 ml/litru din bioadjuvantul Sprayfix .

Rezultatele vorbesc de la sine:

 Costul tratamentelor cu produse Daymsa a fost de 287 lei per hectar. Aceste tratamente au adus un spor de producție de 1214 kg de porumb (Producție de 6439 kg în lotul martor și Producție 7653 kg în lotul Daymsa). Valorificarea sporului de producție și de calitate ar însemna undeva la 971 lei per hectar – un supliment bun pentru orice fermier.

Vrei să afli mai multe despre cultura de Porumb? Mai multe detalii, regăsești AICI