Rapiță: Cum să obții 1.521 lei în plus per hectar cu o investiție de 271 lei

NATUR GRUP INTEGRAL în parteneriat direct cu Stațiunea de Cercetare de la Caracal a realizat un studiu pentru a vedea eficacitatea produselor Daymsa la cultura de rapiță. Atât lotul martor, cât și lotul cu tratamente Daymsa au avut aceleași tratamente de bază, singura diferență fiind aplicarea produselor Daymsa:

  • Tratament Semințe – Raiza Mix – 2 litri / tona de semințe, s-a folosit la tratarea seminței fiind un excelent biostimulator pentru înrădăcinare;
  • Tratament foliar T1 – erbicidare împreună cu 0,3 kg / ha Naturamin WSP (biostimulator antistres cu 80% aminoacizi liberi) și 1 ml/litru din bioadjuvantul Sprayfix pentru a spori eficacitatea erbicidului, aplicat în faza de 4-6 frunze;
  • Tratament foliar T2 – erbicidare împreună cu 0,3 kg / ha Naturamin WSP (biostimulator antistres cu 80% aminoacizi liberi) și 1 ml/litru din bioadjuvantul Sprayfix și 0,8 litri / ha Pleniflor – un extract solubil de alge marine bogat în Bor și Molibden, aplicat în faza de preînflorire.

Rezultatele vorbesc de la sine:

 Costul tratamentelor cu produse Daymsa a fost de 271 lei per hectar. Costul poate părea unul ridicat, însă dacă ne raportăm la rezultatul final, adică la producție – atunci lucrurile stau altfel. Aceste tratamente au adus un spor de producție de 890 kg de rapiță (Producție de 2591 kg în lotul martor și Producție 3481 kg în lotul Daymsa). Valorificarea sporului de producție și de calitate ar însemna undeva la 1521 lei per hectar – un supliment bun pentru orice fermier.

Vrei să afli mai multe despre cultura de Rapiță? Mai multe detalii, regăsești AICI